Vesselil – Hr. Bugges Drab

DMA-nominerede trio Vesselil har lavet ny musik til den gamle folkevise om Viborgs Halds Hovedgårds navnkundige ejer i 1300-tallet Niels Bugge (ca. 1300-1358).

Elisabeth Dichmann Violin & vocal
Maja Aarøe Freese 5-stringed cello & lead vocal
Clara Tesch Violin, viola & vocal

Udkommer digitalt den 23 september – presave allerede nu her på din foretrukne digitale tjeneste

Lørdag den 3. september 2022 blev det store formidlings- og renoveringsprojekt De fem Halder ved Viborg indviet. Til indvielsen af De fem Halder er der blevet lavet en ny melodi til en folkevise om Halds navnkundige ejer i 1300-tallet, den jyske stormand Niels Bugge (ca. 1300-1358). Folkevisen ”Hr. Bugges Drab” er en dramatisk historie om et magtopgør mellem kongen og nogle jyske riddere, kaotisk kommunikation og et bisset bagholdsangreb. Vokal- og strygetrioen Vesselil har komponeret og arrangeret ny musik til den gamle folkevise, som man første gang kender på skrift fra 1500-tallet.

Folkevisen ”Hr. Bugges Drab” er en dramatisk historie om et magtopgør mellem kongen og nogle jyske riddere, kaotisk kommunikation og et bisset bagholdsangreb

Vokal- og strygetrioen Vesselil har komponeret og arrangeret ny musik til den gamle folkevise, som man første gang kender på skrift fra 1500-tallet. DMA-nominerede Vesselil spiller og synger nordisk traditionel og nykomponeret folkemusik, der blander rå-swingende folk og elementer fra den klassiske kammermusik til en slags “kammerfolk”. Trioen blev i 2020 inkluderet i Højskolesangbogen med deres version af folkevisen “Stolt Vesselil” – en 450 år gammel sang om en pige, der nægter at sælge sine drømme for guld. Vesselils version af ”Hr. Bugges Drab” bliver uropført på Hald Hovedgaard i anledningen af indvielsen af ”De fem Halder”, og vil den 23 september 2022 være tilgængelig som single på diverse streamingstjenester.

Vesselil
Vesselil

Titel: Hr. Bugges Drab
Artist: Vesselil
Elisabeth Dichmann Violin & vocal
Maja Aarøe Freese 5-stringed cello & lead vocal
Clara Tesch Violin, viola & vocal

Text : Traditional
Composer: Vesselil
Arrangement & tekstbearbejdning: Vesselil
Artwork: Jacob Tesch
Recording & Mix : Kevin Lees
Cat.no. GO1422-1
Barcode 5705934004784
LCcode : LC09240
Label : GO’ Danish Folk Music