Single: Selsølåter – Hvem ved hvad vi har i vente – feat Per Fjord GO0522-2

Gruppen Selsølåter udgiver nu 2. digitale single “Hvem ved hvad vi har i vente, feat Per Fjord”

Singlen er fra den kommende CD der udkommer den 14 oktober 2022.

Medvirkende på dette track er:
Simon Andersen           guitarer, bas, mellotron, sang          
Svend-Erik Pedersen     violin, Irish bouzooki, guitar, sang    
Jesper ”Gaf” Kirkbøl      trommer, percussion                       
Steen Dahl                    flygel og hammond                         
Per Fjord                      sang                                              
Amalie Johansen          sang                                              
Grethe Aagaard            sang                                              
Jens Christiansen          dobro, mandolin                             

Per: Agnethe og havmanden er en af vores mest kendte folkeviser. En ung pige lokkes ned på havets bund af en i øvrigt meget venlig havmand. Der får hun syv sønner med det undersøiske væsen. Men da hun hører kirkeklokkernes lyd fra landjorden, søger hun tilbage til det jordiske liv og efterlader børnene i havet. Havmanden dukker op i kirken og trygler hende om at vende tilbage, men hun nægter. Drifterne har tabt og den kristne gudelighed har vundet. I den nye udgave i bogen her, får historien en ganske anden drejning. Agnethe er i løbet af de otte år muteret til havfrue. Havmanden, det kærlige væsen, advarer hende om de utallige farer, der findes under havets overflade. Hun bliver alligevel fanget af en moderne kvotekonge og ender som havfruekoteletter i hans køledisk. Havmanden bliver rasende og hævnens time er nær. Naturens kræfter vækkes og selv en kvotekonge må give fortabt.

Svend-Erik: Igen en middelalderballade, som man kan danse og synge. Steen fik lagt klaver på, og det gav den lidt sving i hofterne, så Simon får hentet Ry Cooder ind i studiet. Det er Jens, der spiller den fine Dobroguitar. Jens har spillet sammen med Per i rigtig mange år. Per synger for og Gud og hver mand er med på koret.