Hjertebarn – Tankestreger

Manden bag orkesteret Hjertebarn, Christian Deichmann, er nu klar med hans anden udgivelse ”Tankestreger” GO2221
“Vi blev alle en del af den store pause, som kom i kølvandet på coronakrisen, men selvom mange har været mere hjemme nu end nogensinde, så har lyset for det meste af tiden stadig været slukket, og det vil jeg rigtigt gerne ændre på. Albummet skal netop opfordre folk til at bruge pauserne på at se indad, tænde for opmærksomheden og skrue op for nærværet. Derfor bærer albummet titlen Tankestreger, som netop anvendes for at antyde, at der skal gøres en pause, og at det der følger, betegner noget vigtigt (som tanken skal rettes imod)

Pauser og luft har altid været helt essentielt i min musik. De to ting gør det nemlig muligt for os mennesker at opleve den resonans, som tilværelsen skaber i os, og trække vejret. Vi lever det meste af vores liv i et relativt overfladisk og tillukket lag, men når vi som kunstnere tør gå i dybden, kan vi samtidigt facilitere, at lytteren gør det samme. Det formår alle albummets sange faktisk. De fleste af tematikkerne er temmeligt kalorietunge, og albummets menukort råder således både over salt, sødme, syrlighed, bitterhed og masser af umami. Albummet består af ni sange eller tankestreger til den smagsbevidste, kræsne og nysgerrige lytter, hvor der kræses om detaljerne især tekstligt. Her forbindes punkter, som endnu ikke har noget med hinanden at gøre, hvilket for mig som sangskriver er selve målet med mit virke. På lydsiden fusioneres folkemusik med fremmede buestrøg.

Siden jeg startede på konservatoriets sangskrivningslinje i 2017 er der sket en masse med min musik. Jeg har udvidet rummet for, hvad der er muligt at udtrykke musikalsk. Jeg skriver først og fremmest autentisk, smuk og håndholdt erkendelsespoesi. På kandidatudbygningen er integrationen af andre stilarter samtidigt blevet en central del af mit virke, hvilket eksempelvis kommer til udtryk på albummet i kraft af samarbejdet med jazztrompetisten Jakob Sørensen og iraneren Farshad Saremi, som spiller Kamancheh”. (Christian Deichmann)

Artist: Hjertebarn
Titel: Tankestreger
Katalognr. GO2221
Ean stregkode   5705934004432
ISRC kode DK 6KA 21 022
LC 09240
Digitalt udgivelse

Tekst, musik og ophavsmand: Christian Deichmann

Tracks
1. Fremmede senge – Tekst og musik af Christian Deichmann
2. Bærer på et bjerg – Tekst og musik af Christian Deichmann
3. En dj kan også dø – Tekst og musik af Christian Deichmann
4. Limen i mit liv – Tekst og musik af Christian Deichmann
5. Lydløst – Tekst af Christian Deichmann/Louise Stein Brock og musik af Christian Deichmann
6. Husvild – Tekst af Christian Deichmann og musik af Christian Deichmann/Tobias Krebs
7. Pletter – Tekst og musik af Christian Deichmann
8. Ti vilde heste – Tekst og musik af Christian Deichmann
9. Månebro – Musik af Christian Deichmann

Christian Deichmann, vocal og guitar (alle) og klaver (2,5)
Signe Ane Andersen violin  (1,2,3,4,5,8)
Mads Lundahl Kristensen, kontrabas (1,2,3,4,5,7,8)
Joachim Rahbek Iversen, kor (2,5)
Jakob Sørensen, trompet (8,9)
Søren Bigum, synthesizer (3,) mellotron (5) og pedal steel (6, 9)
Kasper Søderlund, mandolin (3) og dobro (4)
Lærke Sofie Bjerg, vokal (6)
Jonas Sebastian Nilsson, Sverige, kontrabas (9)
Farshad Saremi, Sverige, Kamancheh (7)
Tobias Krebs, Schweiz medkomponist på Husvild
Louise Stein Brock, medforfatter til Lydløst