Marvara – High on Life GO2121 – full album

Feel-good folk music by Marvara.

“Musikken på dette album afspejler oplevelserne og minderne fra min betagende musikalske rejse i de nordiske lande. I 2019 afsluttede jeg min nordiske master i folkemusik. I løbet af denne kandidatuddannelse rejste jeg i to år rundt i Norden og studerede på forskellige folkemusikafdelinger i Sverige, Danmark, Finland og Norge. Det var en livsændrende oplevelse med mulighed for at møde tonsvis af talentfulde musikere og dykke ned i forskellige folkemusikscener. I foråret 2019 grundlagde jeg Marvara med musikere, som jeg mødte under mine rejser.

I en ung alder blev jeg forelsket i folkemusik/traditionel musik og dans. Musikken giver et energiboost, der får mig til at føle mig høj på livet. Min mission er at dele denne følelse med verden og “bringe folk til folket” gennem Marvaras musik. Vær forberedt på noget meget energisk folkemusik, og gør dig klar til at vise dine bedste dansebevægelser.”

Mere Info /More info & folkshop.dk

Marvara is the international folk party band of Marieke Van Ransbeeck (BE), featuring Hilke Bauweraerts (BE), Mårten Hillbom (SE), Villads Hoffmann (DK) & Frederik Mensink (DK).

“The music on this album reflects the experiences and memories of my breathtaking musical journey in the Nordic countries. In 2019 I completed my Nordic Master in Folk Music. During this master programme I travelled for two years around the North and studied at different folk music departments in Sweden, Denmark, Finland and Norway. It was a life-changing experience with the opportunity to meet tons of talented musicians and dive into different folk music scenes. In the spring of 2019 I founded Marvara with musicians that I met during my travels.

At a young age I fell in love with folk/traditional music and dance. The music provides an energy boost that makes me feel high on life. My mission is to share this feeling with the world and “bring folk to the people” through Marvara’s music. Be prepared for some highly energetic folk music and get ready to show off your best dance moves.”

Musicians
Marieke Van Ransbeeck
(BE): Flemish/French bagpipe, musette (3, 4, 9), Swedish bagpipe (6) & vocals
Villads Hoffmann (DK): cittern, guitar, violin (1, 5, 6, 9) & vocals
Frederik Mensink (DK): double bass & vocals
Mårten Hillbom (SE): percussion & vocals
Hilke Bauweraerts (BE): diatonic accordion & vocals

Guest appearances
Mart Geerinck (BE): vocals (5)

Marieke plays a Flemish/French bagpipe built by Olle Geris, a musette built by Rémy Dubois and a Swedish bagpipe built by Max Persson. Hilke plays a diatonic accordion built by Bertrand Gaillard. Mårten designed his own percussion kit. Villads plays a cittern built by Mats Nordwall.

All music composed and arranged by Marieke Van Ransbeeck (2019 – 2021)
Recorded by Jeroen Geerinck at Studio Trad (June 2021)
Mixed and mastered by Jeroen Geerinck at Studio Trad (September 2021)
Photographed by Alexander Popelier at AVANTGAND Studio
Cover art by Wouter Medaer from Visuals Internationals
Released by Go’ Danish Folk Music (November 2021)

Contact & Booking Marvara
marvaramusic@gmail.com – +32 473 27 36 32
www.marvaramusic.com

Artist: Marvara
Title: High on LIfe
Cat no: GO2121EP
Barcode: 5705934004418
ISRC: DK 6KA 21 021 05
LC code: 09240
Label: GO Danish Folk Music
Comp & arr. Marieke Van Ransbeeck