Nyt album: Svøbsk – Sorgenfri GO1223

Duoen Svøbsk fylder 20 år

Album release koncert
Søndag den 30 april kl. 15.00 Karlekammersalen, Sanderumgaard, Odense (DK)

For 20 år siden spillede Maren Hallberg Larsen og Jørgen Dickmeiss deres første offentlige koncerter under navnet Svøbsk.  – og på så eksotiske steder som Grønland, Bornholm, Århus og selvfølgelig temmelig mange forskellige steder på deres hjemmebase Fyn.

Siden er der løbet meget vand i åen og mangt et Svøbsk-eventyr har udspillet sig. Mest herhjemme, men også i hele Europa, Indien og Canada.

De to virtuose og velrenomerede spillemænd Jørgen Dickmeiss (sølvbeslået rigsspillemand) og Maren Hallberg Larsen danner også par privat. De spiller tæt sammenflettet som i den traditionelle pardans fra hvilken, de har taget deres navn og har igennem de sidste 15 år finpudset deres empatiske sammenspil. De mødte hinanden på konservatoriets folkemusiklinje i Odense hvor de begge har studeret. Maren har derudover taget en kandidat i klassisk harmonika og Jørgen er sølvbeslået dansk rigsspillemand.

Her i jubilæumsåret udgiver Svøbsk albummet ”Sorgenfri”;
Vi er aldrig gået af vejen for et eventyr og har ihærdigt holdt skruen i vandet i nu 20 år som duo. Vores koncept har vist sig bæredygtigt med at løfte arven fra fordums spillemænd og -kvinder i en balancegang mellem tradition og fornyelse.  
Vi er med dette jubilæumsalbum vendt tilbage til udgangspunktet fra vors første album – to musikkere samlet om en fælles lidenskab og forenet i et skæbnefælleskab. Maren Halberg & Jørgen Dickmeiss

Igennem årene haft de haft mange fantastiske musikalske samarbejdspartnere ikke mindst Simon Busk og Theis langlands i orkesteret Svøbsk Kvartet.

Svøbsk (alene og med Svøbsk Kvartet) har udgivet en stribe albums og spiller et stort antal koncerter i klubber, festivaler, kirker, biblioteker og skoler hvert år. De har turneret i Grønland, Island, Færøerne, Canada, Finland, Polen, Østrig, Skotland og Tyskland.

Info og shop i folkshop.dk

English:
Svøbsk turns 20 –Nordic folk music with a sound of timelessness
20 years ago, Maren Hallberg Larsen and Jørgen Dickmeiss played their first public concerts under the name Svøbsk – in such exotic places as Greenland, Bornholm, Aarhus and of course quite a few different places at their home base the isle of Funen (DK). Since then, a lot adventure has unfolded in the Svøbs musical live. Mostly at home, but also throughout Europe, India and Canada.

The two virtuoso and renowned fiddler Jørgen Dickmeiss and Maren Hallberg Larsen also live as a couple privately. They play closely intertwined as in the traditional couple dance from which they took their name and have over the past 15 years honed their empathetic interplay. They met at the conservatory’s folk music line in Odense, where they have both studied. Maren has also taken a master’s degree in classical accordion and Jørgen is a silver-plated Danish national fiddler (“Danish rigsspillemand”)

“We have never strayed from the path of an adventure and have tenaciously kept the screw in the water for 20 years now as a duo. Our concept has proven to be sustainable in lifting the legacy of the fiddlers of old in a balancing act between tradition and renewal.

With this anniversary album, we have returned to the starting point from our first album – two musicians gathered around a common passion and united in a shared destiny” Maren Hallberg Larsen, Jørgen Dickmeiss.

Over the years they have had many fantastic musical collaborators, not least Simon Busk and Theis Langlands in the orchestra Svøbsk Kvartet.

Svøbsk (Duo and Quartet) has released a string of albums and played a large number of concerts in clubs, festivals, churches, libraries and schools every year. They have toured in Greenland, Iceland, the Faroe Islands, Canada, Finland, Poland, Austria, Scotland and Germany.

Sorgenfri :

1 Torup 5:10 (Jørgen Dickmeiss)
2 Den eneste ene 3:09 (Maren Hallberg Larsen)       
3 Æbletræet 3:22 (Maren Hallberg Larsen)
4 Uptown Davinde 3:22 (Jørgen Dickmeiss)
5 Den langfingrede 3:01 (Jørgen Dickmeiss)
6 Hængepartiet 5:44 (Maren Hallberg Larsen)
7 Early Bird 4:11 (Jørgen Dickmeiss)
8 Sorgenfri 3:23 (Jørgen Dickmeiss)
9 HP vals 3:50 (Maren Hallberg Larsen)
10 Alabaster 4:50 (Maren Hallberg Larsen)

Svøbsk
Maren Hallberg Larsen: accordion
Jørgen Dickmeiss: Violin, Viola
Cat no GO1223
Barcode  5705934005323
ISRC: DK 6KA 23 012 01-10
Recorded, mixed and mastered in The Farm by Peter Sund
Artwork: Søren Adolf
Photo Mads Fisker
Label: OG’ Danish Folk Music
Released CD and Digital april 2023
Supported by Kunststyrelsen  and Koda