Ny Single: Selsølåter – Norsk Landskab – feat Sofie Lund Tonnesen GO0522-5

Femte og sidste singleudkast fra det kommende album Selsølåter – Regnvejrsdanser GO0522.

Denne single feat Sofie Lund Tonnesen

øvrige medvirkende

Simon Andersen            guitarer, bas, mellotron, sang         
Svend-Erik Pedersen     violin, Irish bouzooki, guitar, sang    
Jesper ”Gaf” Kirkbøl       trommer, percussion                       
Steen Dahl                    flygel og hammond                         
Bjarne Lund Jensen       violin, viola, hardangerfele                                 
Sofie Lund Tonnesen     sang                                             
Grethe Aagaard             sang                                              
Lennart Larsen              sang, mundharpe                           
Carsten Andersen         trompet, flygelhorn                           Mik Neumann                tenorsax

Norsk landskab

Per: Teksten blev skrevet ombord på et af de skibe, der sejler i rutefart langs den norske vestkyst. Den såkaldte hurtigrute. Glæden over det smukke landskab smeltes sammen med glæden ved at have fundet en dejlig kvinde som rejsekammerat. De naturlyriske billeder i teksten fortæller, at livet er både godt og ondt. Brutalt og vidunderligt på samme tid. Akkurat som det forrevne norske landskab, der vælter i havet. Hårdt og stenet. Grønt og smukt. Og akkurat som de folkelige sange, der på deres egen enkle måde forholder sig til grundlæggende og betydningsfulde ting i tilværelsen. Kærligheden og menneskets plads i naturen.

Svend-Erik:  Jeg havde først skrevet en melodi, som jeg selv syntes var et hit, men Per var absolut ikke tilfreds med resultatet. Så her er andet forsøg, hvor jeg har været dybere nede i det norske. Sofie synger sangen, enkelt, smukt og meget nordisk. Sofie er operasanger, og kom direkte fra Fallstaff på Den Ny Opera til Norsk Landskab i The Roof. Bjarne spiller Hardangerfelen. Det viste sig, at han havde to feler liggende, fik sat den ene i stand og lærte at spille på den. Vi har på ingen måde forsøgt at få det til at lyde som nogen bestemt slags norsk folkemusik, det handler om lyd og stemning. Så vi har også tilladt os at afspille den baglæns i slutningen af sangen.  Og det er ikke en harpe – det er Simon, som spiller på en gammel Levin guitar.

Albummet udkommer som CD og digitalt fredag den 14 oktober.