Nu også på VINYL: Stine Michel – Sommerfugledalen – frit efter Inger Christensen GO1621LP

Køb Vinylen i folkshop.dk

Medvirkende:
Stine Michel: Vokal, kor, guitar, keys
Søren Zahle: Kor, beats, bas, percussion, guitar, synthlyde
Anders Rønne: Trommer/percussion

Med en helt særlig indlevelse og jordforbindelse sætter Stine Michel musik til Inger Christensens anmelderroste og 30 år gamle sonetter, som sangerinden selv har et meget nært forhold til.

Singlen ”Jordens sommerfugl” er Stine Michels anden singleudgivelse – endnu et skridt på en spændende, musikalsk rejse, hvor hun fortolker den anerkendte danske lyriker, Inger Christensens digtsamling ”Sommerfugledalen” i en genrehybrid af pop, folk og verdensmusik. ”Jordens sommerfugl” er digtsamlingens fjortende sonet og med sin sprøde stemme, underbygger Stine Michel den stemning, som findes i Inger Christensens ikoniske digte.

En trang til at fortolke digtene musikalsk Stine Michels barndomshjem var omkredset af enge, marker og moser, og hun udviklede tidligt en forståelse for naturens uundgåelige cyklus mellem liv og død, som også er central for både Inger Christensens sommerfuglesonetter og Stine Michels fortolkning af dem. Stine Michel følte sig allerede som barn forbundet med naturen, og den gav hende en jordforbindelse, som fik hende til at slappe af. En følelse som hun kunne spejle i sig i, da hun som voksen begyndte at læse Inger Christensens ”Sommerfugledalen”:

– Måden at sanse farver, former, lyde og rytmer i naturen på, genkender jeg i Inger Christensens forfatterskab. Hendes sanselighed formidler både naturen poetisk og på samme tid håndgribelig.

Hun skriver musikalsk, og billederne var så stærke, at jeg straks mærkede en trang til at skrive sange, som kunne understrege tekstens budskaber, fortæller Stine Michel om sit møde med Inger Christensens sonetter.

Arven efter Inger ”Jordens sommerfugl” er anden single fra Stine Michels kommende album ”Sommerfugledalen”, der udkommer den 18. september 2021. Albummet markerer digtsamlingens 30-års jubilæum og er lavet med tilladelse fra Inger Christensen søn, Peter Borum. Albummet formidler ”Sommerfugledalens” komplekse og poetiske temaer om natur og mortalitet gennem musik, der imiterer naturens lyde og sanseindtryk. Musikken er komponeret i et sfærisk lydunivers med masser af kor og blæserarrangementer, hvor man kan fornemme solens stråler, og gennem

trommerne kan mærke naturens rytmer og sanse sommerfuglens lette basken med vingerne. Den musikalske fortolkning er både nærværende og vedkommende, og er ifølge Stine Michel også et forsøg på at genoplive Inger Christensens forfatterskab til en helt ny målgruppe:

– En af mine ambitioner med det her musikalske projekt er, at lade musikken åbne sproget, så ”Sommerfugledalen” ikke bare bliver for litterater og digtinteresserede. Tænk hvis jeg kunne nå ud til den yngre generation, og åbne deres øjne for Inger Christensens forfatterskab, siger Stine Michel.

Stine Michel er sanger og komponist og har gennem de sidste 20 år skabt medrivende musikalske fortællinger for børn og vokse. Hun står bag en lang række musikfortællinger, bl.a. ”Den lille prins” af Antoine de Saint-Exupéry. Udgivelsen blev nomineret til en Carl Pris i 2019.
Hun modtog i 2017 Carl Prisen som Årets komponist for børn.

Produceret af Søren Zahle og Stine Michel Indspillet i Studio Communale og Pelle’s Room

Mixet og mastereret af Søren Zahle

Indspillet 2020/2021

Coverfoto, grafik, illustrationer og videooptagelse: Signe Find Larsen

Stine Michel udgav sin anden digitale single ”Jordens sommerfugl” den 27. august 2021.