Jensen & Bugge – Greatest Hits GO0721CD – 20 års jubilæumsudgivelsen

Jensen & Bugge er historien om Mette Kathrine Jensen Stærk og Kristian Bugge der voksede op i samme nabolag udenfor Vejle, men først rigtig mødtes på Musikkonservatoriet og i 2001 dannede duoen Jensen & Bugge. Som duo er de en af Danmarks ubestridte mest travle duo indenfor den traditionelle instrumentale danske folkemusik. Nu 20 år senere med mange cdudgivelser, tusinder af kilometer og spillejobs i ind og udland udgiver de denne CD med nogle af deres favoritmelodier

Kristian Bugge: violin Johann Stüber violin fra Holland 1927 med en Kanestrom/Dickson bue fra Port Townsend, WA, USA 2018.
Mette Kathrine Jensen Stærk: Arcordion (Beltrami C16, Beltrami La Petite and Castagnari torader )

I medfølgende 12s. booklet beskriver de nogle af de historier der knytter sig til melodierne og dermed også en beskrivelse af nogle af duoens oplevelser og møder med egne, lande og personer der har betydet noget for dem.

CDen udkommer kun som fysisk cd og kan bl.a købes her i folkshop.dk

Jensen & Bugge is the story of Mette Kathrine Jensen Stærk and Kristian Bugge, who grew up in the same neighborhood outside Vejle (DK) but first really met at the Music Conservatory and in 2001 formed the duo Jensen & Bugge which is now one of Denmark’s undisputed busiest duo within the traditional instrumental Danish folk music. Now, 20 years later, with many CD releases, thousands of miles and gigs at home and abroad, they are releasing this CD with some of their favorite tunes.
In the accompanying 12p. booklet they describe some of the stories associated with the melodies and thus also a description of some of the duo’s experiences during their career, encounters with places, countries and people who have meant something to them.

Kristian Bugge: violin (Johann Stüber violin Holland 1927 with a Kanestrom/Dickson bow from Port Townsend, WA, USA 2018).
Mette Kathrine Jensen Stærk: Accordion (Beltrami C16, Beltrami La Petite and Castagnari torader

The CD is only available as physical CD – direct link to our folkshop.dk here

Tracklist

1. Sønderho Brudestykker 3.17
2. Gammel Tretur / Polonaise 2.35
3. Reventlow no. 85/ Fransk Morgenstjerne 2.50
4. Three part Dwight Waltz in D 2.23
5. Den Ormstukne 2.51
6. Valsen til Christine 2.55
7. La nouvelle Allemande 2.26
8. Kræn Bysteds Rheinlænder 2.30
9. Falster Springdanse 3.17
10. Fødselsdagsvalsen 2.18
11. Skæve Thorvald 2.08
12. Provinsvals / Tyrolerhopsa 4.27
13. Marius Kronborgs Vals 3.12
14. Rumlekvadrillen/Molbodrengens Hopsa 3.21
15. Viggo Post Polonaise 4.27

CDen udkommer kun som fysisk cd og kan bl.a købes her i folkshop.dk