Svøbsk – Den langfingrede GO0621. Release 14 Maj!

Svøbsk har igennem de seneste uger pre-udgivet 2 digitale singletracks Bramstrup/Den langfingrede og Nu Flyver jeg.

Fredag den 14. maj udgives fysisk og digitalt det fulde album ”Den langfingrede”

Svøbsk opstod i 2003 og udgøres af Maren Hallberg Larsen (harmonika, kor) og Jørgen Dickmeiss (violin, sang, guitar og sølvbeslået rigsspillemand) der også danner par privat. De har allieret os med de to forrygende spillemænd Theis Langlands (klaver, mundharpe) og Simon Busk (perkussion).
Igennem de sidste 18 år har Svøbsk været på en fantastisk musikalsk rejse og finpudset deres empatiske sammenspil og er et af de mest spillende livebands på den danske folkemusikscene.
De henter deres inspiration i det folkemusikalske univers og repertoiret består af egne kompositioner og sange i den særlige originale ”Svøbskstil”.
Kernen i orkesteret

”Når man skaber musik er man altid langfingret i den forstand at man ”låner” lidt fra dem der kom før en selv – dem der inspirerer en, for at kunne modulere videre indenfor stilarten. Derudover et det typisk også en fordel at have lange fingre, når man skal mestre et instrument. Deraf titlen til vores 5. album ”Den langfingrede”. Med bidrag fra alle i orkestret har vi fremmalet en række forskelligartede stemninger fra folkemusikpaletten, som vi glæder os til at dele med jer”.

Maren Hallberg: Harmonika
Jørgen Dickmeiss: Violin, bratsch, guitar, jødeharpe og vokal
Theis Langlands: Piano og mundharpe
Simon Busk: Percussion
Gæst: Katrine Daugaard, kor (track 2 ”Nu flyver jeg”)

More info & shop for fysisk salg : www.folkshop.dk

Digitalt salg presave din digitale service her

Svøbsk is the name of a Danish folk music band gathered round the couple Maren Hallberg (accordion) and Jørgen Dickmeiss (violin, guitar, vocals). Svøbsk started out in 2003 and are one of the most active livebands on the folkstage in Denmark. As a quartet they’ve allied themselves with the two great musicians Theis Langlands and Simon Busk and their contributions on piano and percussion complement most beautifully the closely knit musical patchwork of Svøbsk. They find their inspiration from Scandinavian folk musicians and minstrels – past and present – and their own musical universe which is influenced by a great interest in European folk music in general. The repertoire consists of their own original tunes and songs occasionally mixed with traditional material.
The Titel “Den langfingrede” (“The longfingered
“) is a Danish expression that means being prone to nicking things. “You’ve got to be “long fingered” when you create music and also borrow bits and pieces from musicians that came before you, in order to add to the genre. Besides, it’s often an advantage to have long fingers when you play an instrument. Hence the title to our 5.th album “Den langfingrede” (The longfingered)“.