Stringflip GO0421 DK/SE Debut release 2. april 2021

Emma Kragh-Elmøe DK (violin, viola), Sofie Bollen DK(violin), Albin Sundin SE (cittern) og Veronika Krøll Voetmann DK (cello) fandt sammen i 2017 – tilsammen danner en alsidig strengekvartet, sammentømret af stærkt venskab og ægte spilleglæde.

I løbet af marts 21 har de digitalt udgivet 2 singletracks fra albummet.
Den fulde CD udgives som fysisk CD den 2. april.

-Kan da købes i bl.a Folkshop.dk
Cden bliver også udgivet digitalt den 16. april, -men kun som download.

”Stringflip spiller kontemporær folkemusik inspireret af den nordiske og keltiske tradition. Deres dansable og sprudlende arrangementer lægger unægteligt op til festivitas.

Deres kunstneriske vision var fra start at skabe en musikalsk legeplads, hvor den simple gode melodi og det solide groove, væves sammen med solistiske præstationer og smukke øjeblikke, hvor der kræses om den sødmefulde tone og de musikalske finesser.

På dette debutalbum har bandets fire medlemmer hver især bidraget med to originalkompositioner, som henter inspiration vidt forskellige steder fra. Der er både trukket på den svenske melankoli og særprægede rytme, det irske smittende groove, den danske dansemusik og elementer af klassisk strygerarrangement. To traditionelle melodier i nye arrangementer fra hhv. Danmark og Sverige indrammer albummet, som en hyldest til den nordiske folkemusiktradition, som ligger til grund for albummets tilblivelse. 

At alle fire har bidraget med egne kompositioner giver albummet et alsidigt udtryk – holdt solidt sammen af den lyd og vibe, som kendetegner Stringflip – energisk , simpelt og opløftende.

Gæst : Malthe Kaptain – trumpet track 5

Sofie Bollen DK(violin), Emma Kragh-Elmøe DK (violin/viola), Albin Sundin SE (cittern) and Veronika Voetmann DK (cello)- a collective of young and gifted musicians with a refreshing take on folk music traditions.
Performing almost purely original compositions, the quartet’s members are well versed in Nordic and Celtic music styles and compose new tunes which develop the genres whilst respecting the traditions.

In this debut album, each member has contributed two original compositions which draw on their varied artistic backgrounds and lead the listener through an array of musical landscapes: we are presented with the peculiar rhythmic structures and melancholic moods of Swedish folk music, the energetic grooves and melodies of Danish and Irish trad music, as well as arrangements resembling classical art music.

The album is tied together by the unique sound and vision that defines Stringflip – energetic, simple and uplifting.

Guest

Malthe Kaptain – trumpet track 5