Andreas Tophøj & Rune Barslund – Trails and Traces -Nu også på VINYL GO0320LP

Køb den på folkshop.dk

Andreas Tophøj og Rune Barslund er to af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik. De to etniske jyder optræder med violin, accordeon, bratsch, whistle og vokal. I de senere år har de lagt publikum for fødderne på spillesteder og festivaler i Danmark, Storbritannien, Irland, Finland og Tyskland. Andreas og Rune viser en ny retning i folkemusikken, et dansk sammenkog med traditioner fra andre nordatlantiske kyster. Gennem lange rejser og ophold i Irland, Amerika og Finland har haft frugtbare møder med keltiske og nordiske musikere og musikkulturer fundet sted. Resultatet er en musik der spejler det nordiske vejr, med strid blæst, piskende regn og himmelblå opklaring. I dette karske rum finder musikken varmen, hvirvler, gløder og bliver ekstatisk og undertiden ja: inderlig.

Sådan er også deres originale repertoire, når de to musikalske historiefortællere inviterer på rejse i et flot og medrivende sammenspil. Særligt ved duoens liveoptrædener stråler disse to herrer, når de underholder med beretninger om livet og skaber musik, der bliver i publikums erindring længe efter at den sidste tone har klinget ud.

Duoen prisen for ”Årets Track” i 2012 ved Danish Music Awards Folk. Tre år senere blev Andreas i 2015 nomineret som “Årets Kunstner”.

Andreas Tophøj Rasmussen – Fiddle, viola, backing vocals & grand piano (6)Rune Cygan Barslund – Accordion, low whistle & grand piano (2)
Guest musicians
Sine Lahm Lauritsen – vocal (6)
Timo Alakotila- grand piano (1,8,9)

Andreas Tophøj and Rune Barslund are among the leading Danish traditional musicians of their generation.
Specializing in fiddle and accordion but also encompassing viola, whistle and vocals, they have married their roots in the Jutland peninsula with playing experiences from residing in Ireland, Finland and North America and encounters with musicians from other cultures to create original compositions that carry on the Danish tradition while looking out across the world.

Tours in Germany, England, Wales, Scotland, Ireland and Finland have honed their communication skills as an entertaining and accomplished duo. Awarded for “Track of the Year – for their The Danish Immigrant EP GO1214 – and an Artist of the Year nomination at the Danish Folk Music Awards (Grammy).

More info & folkshop.dk her

  1. The Kerry Polska
  2. New Dawn
  3. Fem får, fire geder / Thomsens slædetur
  4. Crossing the Atlantic / The Big Catch
  5. Dronningholmvejs Trippevals
  6. Rosen
  7. Caseys’ Polka / Thomas’ Polka
  8. The Haywire Compass
  9. Vals til mor og far
  10. Vilda Polska