Ny udgivelse: Floating Sofa Quartet – Neighbourhood GO1218

Den fremadstormende nordiske Kvartet (DK/SE/FI) udgiver nu traditionel musik fra deres hjemlande.

Leija Lautamaja
(FI),  2,5-row melodeon, harmonium
Clara Tesch (DK)fiddle
Mads Kjøller-Henningsen (DK)wooden flute, Swedish bagpipe
Malte Zeberg ZEBERG (SE) double bas


FSQ Release tur i Danmark, Tyskland og Holland
:
6.10 Halkær Kro DK
7.10 Waxies/Aarhus Folk Festival, Aarhus (DK)
11.10 Elmhaus, Schöningen (DE)
12.10 Malzhaus, Plauen (DE)
13.10 Kulturstationen, Vanløse (DK)
16.10 Hagge’s Musik Pub, Tønder (DK)
19.10 Cadansa Balfolk Festival Duiven (NL)
20.10 Kultur- und Bildungszentrum, Bad Oldesloe (DE

Siden deres debut i 2016 med albummet “The Moon We Watch is the same” GO1116, er denne svenske / danske / finske folkekvartet blevet nomineret til de fleste præmier og præsenteret sig på store og små scener rundt om hele Norden og Europa.
Ved Danish Music Awards Folk i 2015 blev Floating Sofa Quartet nomineret som Årets Talent, og i september 2016 modtog gruppen Saugmann Bjerregaard-fondens førstepræmie, for deres nyfortolkninger af D.T.S. Bjerregaards musik.
Ved den seneste Danish Music Awards blev kvartetten nomineret til to priser; violinist Clara Tesch som “årets folk komponist” & bandets album “The Moon We Watch is the Same” som “årets folk album”. I Sverige var kvartetten desuden nomineret til årets nye navn ved Folk & Världsmusikgalan 2018 (- den svenske pendant DMAFolk).

I modsætning til den første CD, der mest bestod af deres egne kompositioner, har gruppen med deres nye album “Neighbourhood” valgt at gå tilbage til deres rødder og fortolke den traditionelle dansemusik fra deres respektive hjemland.

Titlen “Neighbourhood” er delvis afledt af ønsket om at udforske deres hjemlige lokale musik, men også et vise at de nordiske naboer deler en tradition, der konstant krydser grænser.

De ti tracks på CD’en består af i alt 16 traditionelle melodier fra Sverige, Danmark og Finland, arrangeret af FSQ med nysgerrighed, glæde og godt naboskab!

CD kan leveres fra folkshop.dk efter den 4 oktober.
Mere info og shop her