”Ankerdram” Nyt album fra den skandinaviske powertrio Fru Skagerrak udkommer 3.April

Fru Skagerrak – Ankerdram GO0318

Med opfølgeren til debuten fra 2016 tager Fru Skagerrak et selvsikkert spring videre i det, de selv beskriver som ”panScandinavian raw folk”. De to år der er gået siden sidst har givet bandet en sikker fremtoning.
Der er tænkt over detaljen på ”Ankerdram” GO0318,pladen udstråler fra først til sidst bandets tydelige udvikling i sammenspil, forædling af deres udtryk og evne til finesse.

Musikken er, som tidligere, en god blanding af traditionsmusik fra områderne omkring Skagerrak (i vid forstand), sange på alle tre sprog, endda nogle gange samtidigt, og så har de også lagt flere egne kompositioner i skuden. På “Ankerdram” har de udvidet fra en kombination af violiner, blokfløjte og sang til også at inkludere bratsch, som tilfører deres lyd ekstra tyngde!

Fru Skagerrak
Maja Kjær Jacobsen fra Danmark,
Elise Wessel Hildrum fra Norge og
Anna Lindblad fra Sverige,
er alle tre anerkendte spillekvinder og kontemporære komponister.

For Fru Skagerrak er ”Ankerdram” derfor indbegrebet af internationalt fællesskab og venskab. De skriver selv:

En ”Ankerdram” er en “lille én”, som man serverer efter at have kastet anker, for rigtigt at lade roen indfinde sig. Som turnerende musikere kan livet på de syv have til tider være hårdt og slidsomt, men det der gør det sliddet værd, er at kaste anker sammen med gode venner,uanset havn.

 Som medproducer og lydmand har de haft den finske multiinstrumentalist Antti Järvelä, som selv er en garvet international musiker i bands som JPP (FI), Baltic Crossing (UK/FI/DK) og Frigg(FI).

Fru Skagerrak har delt scene med legender som La Bottine Souriante og Le Vent du Nord (QC), Laura Cortese & The Dance Cards (USA), Ana Egge & The Sentimentals (USA/DK),
Lige nu er de på release tour i Canada fra den 9-21 April – se spilleplanen her

FB: www.facebook.com/fruskagerrak

Instagram: @fruskagerrak
Youtube Playlist: HERE

Mere info & Shop på folkshop.dk