Ny single fra Basco – The Huntress GO1124-1

Basco are
Villads Hoffmann: Cittern
Andreas Tophøj: Violin
Hal Parfitt-Murray: Violin,
Anders Ringgaard Andersen: Accordion

På turné, gennem en vinterlig dansk januar, fik veteranen dansk/skotsk folk-bandet Basco en fridag og et optagestudie lige nede af vejen. Så de bankede på døren, gik ind og optog tre nye ruller, de havde skrevet dagen før: “Jægerinden”, “23000 stjerner” og “10 minutter til landfald”. Dette sæt af melodier repræsenterer en tilbagevenden til Bascos rødder i mere traditionel skotsk og dansk musik, og er skrevet som en hyldest til den menneskelige trang til at opdage, udforske universet og komme bedre og klogere tilbage. Hvis væsener fra en anden verden besøgte os i morgen, ja, vi har gjort meget at skamme os over. Men det kan vi være stolte af!

On tour, through a wintry Danish January, veteran Danish/Scottish folk band Basco found themselves with a day off, and a recording studio just down the road. So they knocked on the door, went in, and recorded three new reels they’d written the day before: “The Huntress”, “23000 stars” and “10 minutes to Landfall”. This set of tunes represents a return to Basco’s roots in more traditional Scottish and Danish music, and is written as a tribute to the human urge to discover, to explore the universe, and to come back better and wiser. If beings from another world visited us tomorrow, well, we’ve done plenty to be ashamed of. But we can be proud of that!

Track: “The Huntress”
Artist : Basco
Composer: Basco (Andersen, Hoffmann, Parfitt-Murray, Tophøj)
Cover photo: Bill Taub
Cat.no GO1124-1
Barcode 5705934005910
ISRC DK 6KA 24 01101
LC code 09240

Release 17 Maj 2024 digital only
by GO Danish Folk Music