Floating Sofa Quartet -Sofasongs feat

Lars Lilholt, Pia Raug, Mia Guldhammer, (DK), -Topi Saha, Maria Kalaniemi,  PK Keränen (FI)– Ale Möller, Izabelle Norén, Esbjörn Hazelius

Den DMA-vindende nordiske folkemusikgruppe Floating Sofa Quartet udgiver nu sit tredje album – denne gang med et imponerende line-up af danske, finske og svenske sangere og sangskrivere:

Lars Lilholt, Pia Raug, Mia Guldhammer, (DK),
-Topi Saha, Maria Kalaniemi,  PK Keränen
(FI)
– Ale Möller, Izabelle Norén, Esbjörn Hazelius (SE)

Dansk/finsk/svenskeFloating Sofa Quartet (FSQ) er et internationalt anerkendt folkemusikensemble, bedst kendt for deres medrivende instrumentale fortolkninger af både traditionel og nykomponeret nordisk folkemusik. Med udgivelsen af Sofa Songs viser bandet sig således fra en ny side. “Vi elsker jo alle sammen en god sang, og for os har det været et privilegium at få lov til at arbejde med nogle af vores absolutte yndlingssangere fra vores forskellige hjemlande!” fortæller Mads Kjøller Henningsen; FSQ’s danske fløjtespiller.

På albummet præsenteres ni forskellige bud på, hvad en “folkesang” kan være i en moderne nordisk kontekst; fx. en middelalderballade, en nyskrevet protestsang eller en krigstids-tango. De enkelte sange er oprindelig indspillet som live sessions, og flere af disse optagelser blev planlagt meget lang tid i forvejen… Flere af sangene viste sig således at blive skræmmende relevante da de endelig skulle indspilles. “Gode sange er tidløse, så selv om tiderne og den konkrete kontekst for sangene måske ændrer sig, kan de stadig berøre os dybt.” udtaler FSQ’s finske medlem, harmonika- og harmonium-spiller Leija Lautamaja.

De ni “sofa-sange” blev allerede udgivet løbende fra sommeren 2019 og frem til sommeren 2022 som musikvideoer på bandets Facebook-side og Youtube-kanal. I denne periode mødtes FSQ med ni forskellige sangere fra Danmark, Finland og Sverige for at optage sangene på ni forskellige lokationer, som betød noget særligt for den enkelte kunstner. Alle sange blev arrangeret af FSQ i samarbejde med hver enkelt gæst, og optaget med hjælp fra lokale lydteknikere og filmfolk – en arbejdsmetode der har sat et tydeligt og unikt præg på hver enkelt sangs lyd og stemning.

Floating Sofa Quartet:
Leija Lautamaja (FI; melodeon, reed organ),
Clara Tesch (DK; violin, viola),
Mads Kjøller Henningsen (DK; flute, hurdy gurdy) and
Malte Zeberg (SE; double bass, tenor guitar).
Guest singers are
Lars Lilholt, Pia Raug and Mia Guldhammer from Denmark,
Topi Saha, Maria Kalaniemi and PK Keränen from Finland and
Ale Möller, Izabelle Norén and Esbjörn Hazelius from Sweden.

 1. Kun een jord (feat. Lars Lilholt) – Live Session
  (Lars Lilholt/Lars Lilholt)
 2. Ukkosen tyttö (feat. Topi Saha) – Live Session
  (Topi Saha/Topi Saha) – publisher: Warner Chappel Finland
 3. Liljan (feat. Maria Kalaniemi) – Live Session
  (Toivo Kärki/Kerttu Mustonen, translation Lars Huldén) – publisher: Warner Chappel Finland
 4. Ge oss någonting att hoppas på (feat. Ale Möller) – Live Session
  (Ale Möller/Ale Möller)
 5. Som stjernerne på himlens blå (feat. Mia Guldhammer) – Live Session
  (trad.)
 6. Komma skall (feat. Izabelle Norén) – Live Session
  (Izabelle Norén/Izabelle Norén)
 7. Fugleflugt (feat. Pia Raug) – Live Session
  (Pia Raug/Pia Raug)
 8. Bergakungen (feat. Esbjörn Hazelius) – Live Session
  (trad.)
 9. Tuu illalla (feat. PK Keränen) – Live Session
  (Leija Lautamaja/trad.)

  All arrangements by Floating Sofa Quartet & guests.

Artist: Floating Sofa Quartet
Titlel: Sofasongs – Live sessions
Cat.no GO1423
ISRC  DK 6KA 23 014 01-09
Barcode  5705934005347
LCode 09240

Artistic production: Floating Sofa Quartet http://floatingsofaquartet.com/
Recording and mixing: Kevin Lees (1), Samuli Volanto (2), Mathæus Bech (3 & 6), Mårten Hillbom (4), Sofie Ward (5 & 7), Uffe Birk & Sami Jormanainen (8), Casper Augustenborg (9)
Mastering: Louise Nipper / Soundscape Studio

All tracks released as music videos on Youtube  2019-2022 https://www.youtube.com/@floatingsofaquartet3566/featured

The Sofa Songs project was supported by Nordic Culture Point, Nordic Culture Fund and KODA.


Swedish text

Floating Sofa Quartet släpper nytt album, med kända folksångare!
Den prisbelönta nordiska folkmusikgruppen Floating Sofa Quartet släpper nu sitt tredje album – denna gång med en imponerande line-up av danska, finska och svenska sångare och låtskrivare

Lars Lilholt, Pia Raug, Mia Guldhammer, (DK),
-Topi Saha, Maria Kalaniemi,  PK Keränen
(FI)
– Ale Möller, Izabelle Norén, Esbjörn Hazelius (SE)

Dansk/finsk/svenskaFloating Sofa Quartet (FSQ) är en internationellt erkänd folkmusikensemble, mest känd för sina fängslande instrumentala tolkningar av både traditionell och nykomponerad nordisk folkmusik. Med utgivningen av Sofa Songs visar dom fram en helt ny sida. “Vi älskar trots allt en bra sång, och för oss har det varit ett privilegium att få jobba med några av våra absoluta favoritsångare från våra olika hemländer!” säger Mads Kjøller Henningsen; FSQ:s danska flöjtist.

Albumet presenterar nio olika förslag på vad en “folkvisa” kan vara i en modern nordisk kontext; t.ex. en medeltida ballad, en nyskriven protestsång eller en tango från finska krigstiden. De enskilda låtarna spelades ursprungligen in som live-videos, och flera av dessa inspelningar var planerade lång tid i förväg… Många av låtarna visade sig alltså vara skrämmande aktuella när de slutligen skulle spelas in.“Bra låtar är tidlösa, så även om tiderna och det specifika sammanhanget för låtarna kan förändras, kan de fortfarande beröra oss djupt.” säger FSQ:s finska medlem, dragspelare- och tramporagnist Leija Lautamaja.

De nio låtarna på “Sofa Songs” har släppts kontinuerligt sedan sommaren 2019 fram till sommaren 2022 som musikvideor på bandets Facebooksida och YouTube-kanal. Under denna period träffade FSQ nio olika sångare från Danmark, Finland och Sverige för att spela in låtarna på nio olika platser, vilket betydde något speciellt för den enskilda artisten. Alla låtar arrangerades av FSQ i samarbete med varje enskild gäst, och spelades in med hjälp av lokala ljudtekniker och filmare – ett arbetssätt som satt en tydlig och unik prägel på ljudet och atmosfären i varje enskild låt.

English text

New release from Floating Sofa Quartet featuring Nordic folk songs & singers!

The Nordic folk music band Floating Sofa Quartet releases their third album Sofa Songs featuring an impressive line-up of Danish, Finnish and Swedish singers and songwriters.

Lars Lilholt, Pia Raug, Mia Guldhammer, (DK),
-Topi Saha, Maria Kalaniemi,  PK Keränen
(FI)
– Ale Möller, Izabelle Norén, Esbjörn Hazelius (SE)

Floating Sofa Quartet is an internationally acclaimed folk music band with members from Denmark, Finland and Sweden. Usually known for their pin-point precise instrumental arrangements and virtuose playing, the Sofa Songs album shows a new side of the ensemble.

”We all love a good song and we feel lucky and privileged that some of our favorite singers wanted to be on board for this!” says the flutist of FSQ, Mads Kjøller Henningsen from Denmark. The Sofa Songs album shows what a wide range of different things the term ’folk song’ can mean in the Nordic context. It can be a medieval ballad, a newly written protest song or a tango composed during a time of war. Some of the recording sessions were planned years in advance – and when the time finally came some of these songs had become frighteningly relevant. ”A good song is ageless and even if the context and time is different for everyone, the same song can touch many of us deeply.” says the Finnish member of the band, accordionist and harmonium player Leija Lautamaja.

The Sofa Songs have already been published online as nine live music videos between 2019-2022. During this period Floating Sofa Quartet met with nine singers from Denmark, Finland and Sweden to record and film their songs at nine different locations that meant something to each of the artists. The sessions were recorded and filmed in cooperation with local sound engineers and videographers. Every song was arranged with the singer and approached as an individual piece of art. This work method has definitely made a mark on the music and sound of each song.