Ny Single fra Selsølåter – I skyggen ved Elverhøj GO0522-4

Det danske folk/sing/songwriter pop rock band Selsølåter udgiver nu deres fjerde single fra kommende fulde album.

Musikere & Sangere
Simon Andersen guitarer, bas, mellotron, sang
Jesper ”Gaf” Kirkbøl trommer, percussion
Bjarne Lund Jensen       violin, viola, hardangerfele
Per Fjord sang
Amalie Johansen,  sang
Grethe Aagaard,  sang

Udkommer senere i efteråret 22 med fuld album 13 track
Her direkte presave link til de digitale tjenester

I skyggen ved Elverhøj
Per: Udgangspunktet for teksten er den kendte folkevise ”Elverskud”. Indbegrebet af en tryllevise kendt tilbage til slutningen 1600-tallet. Der er dog ikke megen lighed med den gamle tekst, udover at en ung mand lokkes i døden af de underskønne men falske, hulryggede elverpiger. De viser sig at være udsendinge fra det moderne, materialistiske stræbersamfund, hvor menneskers moral og etiske sammenhængskraft risikerer at rådne op i dansen om guldkalven og det sorte hul.
Svend-Erik: Man kan synge den sammen som en middelalderballade. Her har den fået en påklædning med en vekslen mellem mol og dur akkorder som i tidlig europæisk musik. Simon havde lige fået sit nye sofware – en digital udgave af mellotronen fra Beatles Apple studie – så den skulle være med. Og den dukker også op på flere af de andre sange. Vi holder meget af alle de nyeste digitale muligheder, men pejlemærket er alligevel at komme så tæt som muligt på en analog lyd. Per synger for og på koret er også min gamle ven Grethe. Det er 50 år siden vi sidst indspillede sammen.