Himla – “Jeg savner et eller andet”- Debut video og Single

Himla – Jeg savner et eller andet”

Himla er et nyt nordisk samarbejde mellem sanger og sangskriver Adine Fliid (DK/NO), cellist Oda Dyrnes (NO), og klarinettist Siri Iversen (DK). Trioens debutalbum “Himla” udgives i februar 2021, og giver et moderne bud på den nordiske pop/folk genre. De tre musikere henter deres primære inspiration fra poppen, men tilsætter elementer fra folkemusik, avantgarde og kammermusik. Debutalbummet “Himla” indeholder ti numre som læner sig ind i den klassiske singer/songwriter tradition, men som også formår at udfordre den. Pladens første singleudspil “Jeg savner et eller andet” eksperimenteres der mere med akustiske lydeffekter, dissonans og et mere råt og skævt udtryk. Adine Fliid leverer sangene med en indlevende og lyrisk vokal. Hun synger om det landskab af følelser og drømme, der ligger lige under hverdagens overfladen. Med et tekstunivers på dansk og norsk, åbner hun et vindue til de nordiske vidder og lader naturen få en plads i musikken. Adine Fliid er bandets sangskriver og komponist, men er ellers et ubeskrevet blad på den danske folkscene, “Himla” er hendes første album med egne sange. Siri Iversen er kendt som klarinettist i bands som Over Sundet og Bark&Blik. Oda Dyrnes indgår i både klassiske og rytmiske grupper som f.eks Crush String Collective og EPLI. Sammen giver deres akustiske kompositioner et nyt og anderledes bud på nordisk sangskrivning.

UK:

Himla is a new Nordic collaboration between singer and songwriter Adine Fliid (DK / NO), cellist Oda Dyrnes (NO), and clarinetist Siri Iversen (DK). The trio’s debut album “Himla” will be released in February 2021, and offers a modern take on the Nordic pop / folk genre. The three musicians draw their primary inspiration from pop music, but add elements from folk, avant-garde and chamber music. The album’s first single “Jeg savner et eller andet”, are characterized by acoustic sound effects, dissonance and a more raw and twisted expression. Adine Fliid sings with a lyrical voice and with strong identification. She sings about the landscape of emotions and dreams that lies just below the surface of everyday life. With a text universe in Danish and Norwegian, she opens a window to the open Nordic landscape and she lets nature have a place in the music. Adine Fliid is the songwriter and composer of the band and is a newcomer on the Danish folk scene, “Himla” is her debut album with her own songs. Siri Iversen, the clarinetist, is also known from the bands: Over Sundet and Bark&Blik. Oda Dyrnes, the cellist, is a part of the groups: Crush String Collective and EPLI, and plays both classical and rhythmic music. Together the band’s acoustic compositions offers a new and different take on Nordic songwriting.