Maskineri – Hopsa 101

MASKINERI spiller traditionsmusik fra Midtjylland – som vor bedstefar lavede den!

Duoen består af Maja Kjær Jacobsen, violin og sang, og Søren Vinther Røgen, guitar – fra hhv. Virklund og Engesvang. Startskuddet var Majas fund af en nodebog efter spillemanden Anders Top Andersen fra Kragelund, som blev nedskrevet mellem 1892 og 1897. Den lå gemt på Engesvang Lokalhistoriske Arkiv, på Engesvang Skole – Sørens gamle folkeskole.
Maja og Rasmus er også kendt fra andre sammenhænge som  Fru Skagerrak, Maja & David, Maja Kjær Kvartet, Trolska Polska, Trio Svin og Kontoret.

Trackliste

1. Valts & Varm Kaffé, Tak! 2;39
2. Tre-To-Fire 3;00
3. Ridder Brynnings Vise 4;04
4. Masurka & Skovsø Polka 3;45
5. Skob Konter 3;30
6. Trekanter 4;38
7. Vorherre på afveje 3;15
8. Det regner stadig (igen!) 3;22
9. Hopsa 83 & 14 3;45
10. En pige vandred udi en have 4;15
11. Lærer Franks Gaasejagt 2;56
12. Polka 168 3;08
13. Hopsa 101 3;00

​More info www.folkshop.dk

MASKINERI plays traditional music from Central Jutland – just like the way Grandpa used to!

It is reckless and bold, with not a twinkle, but fireworks in their eyes, so the polkas, hopsas, mazurkas and waltzes jump for their lives. The music is from the old fiddlers of Central Jutland, and the songs in the local dialect help spice it all up!

The duo is Maja Kjær Jacobsen, fiddle and song, and Søren Vinther Røgen, guitar – from Virklund and Engesvang respectively. The beginning of it all was Majas finding of the handwritten tune book written down between 1892 and 1897 by fiddler Anders Top Andersen fra Kragelund. It lay hidden in the local historical archive in Engesvang, at Engesvang Public School – which is where Søren went to school as a boy.