New digital Single “Dreamers’ Circus – The World was Waiting”

Som forløber for den internationalt anerkendte folktrio Dreamer’ Circus fjerde album, “Blue White Gold” GO0220,
udgives nu singlen The World was Waiting .

Listen here


Den dansk/svenske folktrio Dreamers’ Circus bestående af Rune Tonsgaard Sørensen (violin), Ale Carr (cittern (kryds mellem guitar og mandolin)) og Nikolaj Busk (klaver og harmonika) spillede deres første koncert sammen i 2009, da de med Copenhagen Phil bidrog med en nyfortolkning af kadencerne i Mozarts 5. violinkoncert i A-dur.

På trods af forskellige veje ind i musikken fandt drengene i Dreamers’ Circus en fælles lyd og nerve og albumdebuterede i 2013 med A Little Symphony, og har siden udgivet Second Movement (2015) og Rooftop Sessions (2017), der i alt har høstet fem DMA Folk Awards. 

Hele albummet “Blue White Gold” udgives den 29 maj.
– kan forudbestilles i vores folkshop.dk

Dreamers’ Circus til dato mest eksperimenterende plade. Vi får som lytter musik med inspiration fra både Fanø og Færøerne, en hyldest til en Japansk animator, kommer med til dansk bryllupsfest og foruden egne kompositioner fortolker Dreamers’ Circus for første gang et par traditionelle nordiske folkemelodier. Hvert enkelt nummer på Blue White Gold er således små nedslag  — små fortællinger fra musikerens liv. Det er fortællinger om at blive ældre og mere moden, både som menneske og musiker, men helt overordnet er det tanken om elementerne i musikken og forståelsen af verden. Blå symboliserer havet, rejserne, globaliseringen; White symboliserer luften, pausen, vejrtrækningen; Gold symboliserer jorden, ilden, kreativiteten og vildskaben, og summen af alt det, skaber Dreamers’ Circus’ univers.  

Bandet udtaler selv: ”Siden vi begyndte at spille sammen, har vi rejst verden rundt med vores musik, og da vi helt fysisk var langt væk hjemmefra forstod vi for alvor betydningen af hjem.” 

I musikken afspejles netop det at rejse ud; at få nye indtryk, hente ny inspiration, nye indsigter, uden at give afkald på det stærke bånd til den nordiske musik – tværtimod.       

Albummet inkludere også førstesinglen The World was Waiting der udkom 24. april 2020. er et varmt, let og luftig nummer. Det er lyden af havet, solen og sommeren, og helt generelt er Blue White Gold et levende, eftertænksomt og smukt album, og en energisk og kærkommen energiudladning, til det der ellers bedst kan betegnes som et forsømt forår.

tracks: 

 1.         North Of Tronheim
 2.         The World was Waiting
 3.         When All This is Over
 4.         Bubbles in Central Park
 5.         Bridge of Tear
 6.         Bridal Tunes for Rune and Marta
 7.         The Whale Road
 8.         Brestiskvæði
 9.         Waltz for Miyazaki
 10.         Pentamime 
 11.         No News
 12.         Blue White Gold