10 års jubilæumsudgivelse -Tradish – Handmade Tales GO0619

I 2019 fejrer Tradish 10-års jubilæum med deres 3. udgivelse ”Handmade tales”: – 15 håndlavede numre udført på håndlavede akustiske instrumenter, 15 fortællinger med hver sin historie.

Tradish er:

John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki

Louise Ring Vangsgaard: vokal, violin, viola

Brian Woetmann: vokal, mandolin, bodhrán og percussion

Tradish har igennem de sidste 10 år rejst rundt med deres musik, og fortalt historier på hundredvis af scener på tværs af Europa. Tradish har mødt og genset et publikum, der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik, der kendetegner Tradish. Som en del af den levende irske musiktradition, spiller Tradish sig ind i en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne.

Handmade tales er et snapshot af, hvordan bandets karakteristiske lyd har udviklet sig efter 10 års sammenspil: lyden af ​​3 stemmer og 6 hænder der stryger og slår på instrumenter, som er håndlavet af træ, strenge og gedeskind.

15 sange og instrumentale numre kombinerer selvskrevet og traditionelt materiale, der hver fortæller sin historie.

Albummet omfatter:

Let me out to let me in fortæller om en mand, som er ved at grave sig ned i det hul han selv har skabt. Den eneste person, der kan trække ham ud, er 1000 mil væk.

You Tireless Troubadour er en opmuntrende fortælling til en musiker, som prøver at finde sit ståsted.

Last to go fortæller historien om de sidste 22 mennesker, der i 1953 forlod Blasket Øerne, lige udenfor Kerrys kyst.

The Emigration Suite tager os på en musikalsk rejse i fire sektioner, fra Blasket Øerne til Amerika.

The Falls of Swad tager os på en magisk tur til et vandfald lige udenfor Swanlinbar, inspireret af gamle reels der stammer fra Loch Erne-området.

Nuilersup Qilaap Seequinersuata er en smuk grønlandsk sang som Tradish lærte af Per Jensen under det første af tre besøg på Grønland.

Teasing Kelvin er lavet i sammenspil med stepdanser Gunilla Odsbøll, som har optrådt med Tradish igennem en række koncert. Gunillas step tilføjer et nyt element til lydbilledet, og skaber en kvartet til fødder og strenge.

The South Sligo Set: et sæt af tre reels, der fejrer den store musikalske arv som blev skabt af de ​​musikere, der emigrerede til Amerika gennem det sidste århundrede fra landsbyerne omkring Tubbercurry.

Albummet lukker med The Parting Glass. Sláinte! May your gods be with you!

Band : www.tradish.dk,

More info & shop : www.folkshop.dk